2012. július 26., csütörtök

fogápolás


Sziasztok!

Ma egy kicsit furább lesz a téma, de szerintem jó, ha erről is beszélünk néha.
Nagyon fontos, hogy a szánk és fogaink mindig egészségesek és tiszták legyenek.

Ugye, mondanom sem kell, hogy a napi kétszeri (reggel és este) fogmosás kötelező! Az a minimum. Azt mindenkinek magának kell eldöntenie és kitapasztalnia, hogy milyen fogkefét és fogkrémet használ.
 De ezeken az alapvető dolgokon kívül még rengeteg mindent tehetsz szád és fogaid egészségéért.

Nem mondom, hogy a legdrágább fogkefét és fogkrémet kell használni, mert ezt nem mindenki engedheti meg magának. De az tény, hogy a gyógynövényes, jótékonyabb hatású fogkrémek bizony nem olcsók. Sajnos. Viszont annál hasznosabbak. Az ínyt is védik, nem csak a fogakat. Ami szintén nagyon fontos, hogy sokáig büszkélkedhessünk szép mosollyal. 
Az sem ártana, ha egy nap nem csak kétszer, hanem minden étkezés után elmennénk megsikálni a fogunkat.

És persze ezen felül is vannak még eszközök, amik emelik a száj tisztaságát. Például gondolok én itt a szájvízre és a fogselyemre. 
A szájvíz csudajó dolog: nagyon tiszta és friss lesz utána a szánk és mintha a fogaink is "lemattulnának" és nincs több szennyeződés rajta. Volt-nincs. Fertőtlenít és friss leheletet biztosít. Csak ajánlani tudom, fogmosások után.

És a fogselyem is a barátunk. Bejut olyan helyekre, amik nagyon zegzugosak, és ahová a fogkefe még bekukkantani sem tud. Bár az ínyre vigyázni kell, nehogy felsértsük, de ez is hasznos darabja a kelléktárunknak. 

És, ha elmegyünk egy drogériába, találunk még vagy 20 féle tisztító ketyerét, amik szintén a szűk helyeket hivatottak csillogóan tisztává varázsolni. És, ha nincs ráírva a dobozra, hogy mire való, akkor kérd ki az eladó tanácsát. Ha ő sem tud segíteni, akkor marad a fogorvos.

Ne feledjétek, ha fáj a fogatok, ne húzzátok a dokihoz való menetelt! Sokkal rosszabbat tesztek vele, ha nincs kezelve a beteg fog. Tudom, néha rémisztő lehet a fogorvosnál, de igazából nem fáj, és hamar túl vagyunk rajta, és egészségesen távozunk. Ez nem tréfa dolog, mert csak egy fogsorunk van (nem vagyunk cápák)...

És aki fogszabályzót hord, annak még jobban oda kell figyelnie ezekre a dolgokra. Ő tényleg egyeztessen a fogorvossal!





Remélem hasznos bejegyzés volt.
Ti használtok ilyeneket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése