2011. december 23., péntek

segítség a más szemformához

Sziasztok!

A mostani egy 2in1 post lesz, remélem mindenkit kielégít majd a tanács. Kértétek tőlem, hogy csináljak olyan sminket is, amit azok a lányok tudnak viselni, akiknek nem olyan nagy a szemhéjuk, mint nekem, és nem látszik olyan jól a felső festés.
Bár, mivel én nem ebbe a kategóriába tartozom, ezért nehéz lesz bemutatni a sminket, de remélem egy pár hasznos tanáccsal azért szolgálhatok majd.

Azzal kezdeném, hogy tudom, hogy kellemetlen, ha dolgozunk valamivel és nem látszik az eredmény, ezért ez egy nehéz dolog.
1. Mégis azt tanácsolnám ezeknek a lánykáknak, hogy azért mégiscsak próbálkozzanak meg a felső szemhéj kifestésével is, hiszen, ha pislognak, vagy lefelé pillantanak, máris ott a varázslat. Ha nem szeretnének árnyalni, akkor egy szín is elég, csak vigyétek fel a mozgó szemhéjra és jöhet a következő lépés.
2. Ha az első lépést kihagyjátok, egye fene. Viszont a tusvonal nagyon klasszikus és divatos, mégis csinos és visszafogott módja a szem kifestésének. Ezt nagyon ajánlom mindenkinek, bár a szép, egyenes, egyenletes tusvonal megrajzolása fáradtságos munka, és sok gyakorlást igényel, de azt sose bánjuk!
3. És ez kötelező!!! Spirálozz!!! Nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű, kihagyhatatlan!!! A spirál a lányok legjobb barátnője! És ezt komolyan mondom, nagyon sokat dob a szemen! Lehet az fekete, barna, vagy akár színes is, ha egy picit extrémebb kinézetet szeretnénk magunknak.
4. Ha felül nem is, de a szempillák tövében alul ki tudjuk festeni a szemet, jó kis színeket használva.
5. Pirosíts! Nagyon szép tud lenni, egy enyhe kis pír az orcákon és igazán fel tudja dobni még az egészen egyszerű sminket is.
6. Szájfény a csillogásért.
+1. Minden előtt alapozz, ha szükséges, mert a szép bőr mindennél fontosabb :)

A termékekről egy picit:

1. Be kellene szerezni a parfümériákban (Douglas, Müller) közép árkategóriás ecsetet, legalább kettőt, egy laposat és egy pici ecsetet a szempillák alsó sorába rajzolni a színeket.(együtt a két ecset kb 6000ft lesz, de megéri, mert 3 évig minimum használni fogod őket.)
2.Ne vásárolj sminkterméket kínai piacon, hiszen olcsó húsnak híg a leve... Ha nincs sok pénzed rá, irány a dm,vagy müller és válogass az olcsóbb, de mégis minőségi sminkek közül: Essence, Catrice, Miss Sporty...
3. Ha nyűgnek érzed a sminkelést, akkor csak apránként kezd hozzászoktatni magad, lehet, hogy megkedveled, öröm lesz, amint kicsit jobban gyakorlott leszel! :)

Pár kép az ötletekhez:




NAgyon remélem, hogy tudtam segíteni, de itt is és a facebookon is várom a kérdéseket, mindenre válaszolok, ha tudok :)

Szép estét!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése